اگر شما در زمان های خاصی از سال دچار عطسه، سرفه و یا خارش میشوید، میتوان گفتکه آلرژی دارید. البته این فقط شما نیستید بلکه جمعیت زیادی از مردم دنیا در آب و هوا های متفاوت علائم آلرژی را از خود نشان میدهند و دچار حساسیت های فصلی هستند. راه حل های زیادی برای جلوگیری از این آبریزش و عطسه ی مداوم وجود دارد که یکی از آن های آمپول ضد حساسیت فصلی است که جلوتر به طور کامل به بررسی آن میپردازیم. با دایان سلامت همراه باشید. 

حساسیت فصلی چیست؟

- حساسیت فصلی چیست؟

در خیلی از نقاط ایران، حساسیت فصلی از ابتدای فروردین که مصادف با شروع فصل بهار می باشد، شروع میشود. با گرده افشانی گل ها در اواسط فروردین این حساسیت فصلی بیشتر و بیشتر بروز پیدا میکند. در این زمان است که صف تزریق آمپول ضد حساسیت فصلی از همیشه شلوغتر میشود. البته حساسیت فصلی فقط در بهار اتفاق نمی افتد، بلکه در ابتدای هر فصل ممکن است شما دچار آلرژی شده و نیازمند درمان شوید. 

 انواع متفاوتی از حساسیت ها وجود دارد، مانند حساسیت به ماده غذایی خاصی، حساسیت به کرم و یا حساسیت به جنس لباسی. حساسیت فصلی از نوع حساسیت های بویایی می باشد. زمانی که شما به لباسی حساسیت نشان میدهید میتوانید با نپوشیدن آن لباس از این حساسیت جلوگیری کنید، اما در حساسیت فصلی راهی ندارید که از بروز آن جلوگیری کنید جز آنکه نفس نکشید! البته تزریق آمپول ضد حساسیت فصلی و یا استفاده از داروهای مخصوص حساسیت فصلی میتواند کمک زیادی به شما بکند. در ادامه بیشتر به بررسی روش های جلوگیری و درمان حساسیت فصلی میپردازیم. با پزشکان دایان سلامت میتواند شما را در انجام خدمات درمانی در منزل کمک کند.

جهت تزریق آمپول ضد حساسیت در منزل، کافیست همین الان با ما تماس بگیرید!

علائم حساسیت فصلی کدامند؟

علاِئم حساسیت فصلی میتواند بسیار آشکار برای شما باشد، از آنجایی که بدن شما در حالتی نا راحت قرار میگیرد اما در عین حال آنقدر اذیت کننده نیستد این علائم. در اینجا به برخی از علائم شایع در افرادی که حساسیت فصلی دارند و نیازمد آمپول ضد حساسیت فصلی هستند را نام میبریم: 

  1. احساس خارش، اشک و یک قرمزی در چشم ها
  2. سیاه شدن زیر چشم به طور غیر عادی
  3. خارش در دهان، گلو و یا بینی
  4. آبریزش بینی و یا گرفتگی آن
  5. احساس خشکی از انتهای بینی تا گلو
  6. از دست دادن حس بویایی یا  چشایی
  7. سردرد
  8. عطسه
  9. سرفه خشک
  10. احساس خستگی و کوفتگی بدن
  11. گلودرد ( در برخی موارد)

البته این علائم ممکن است با علائم بیماری های متفاوت از جمله آنفولانزا و یا سرماخوردگی اشتباه گرفته شود که تشخیص قطعی اینکه آیا این علائم مربوط به حساسیت فصلی هستند بر دوش پزشک است و با تزریق آمپول ضد حساسیت فصلی میتواند به راحتی برطرف شود. 

دایان سلامت به عنوان یک کلینیک خدمات پزشکی در منزل میتواند با خدمات پرستاری و یا پزشکی در منزل شما را همراهی کند.

روش های درمان حساسیت فصلی

حساسیت فصلی یک بیماری ای است که از قدیم الایام و تا به امروز وجود داشته است و درمان های سنتی و مدرن متفاوتی دارد. اما عملکرد هر کدام از این درمان ها بر روی افراد مختلف، متفاوت است. چیزی که مهم است این است که شما با امتحان روش های مختلف، بهترین روش را برای درمان حساسیت فصلی خود انتخاب کنید. 

در این جا به بررسی برخی از روش های درمان حساسیت فصلی میپردازیم. 

  1. سعی کنید بیشتر در خانه بمانید و کمتر به بیرون از خانه بروید. هوای آلوده و یا نا سالم میتواند باعث بدتر شدن آلرژی شما شود. 
  2. هوای داخل خانه را تمیز و خشک نگه دارید. استفاده از کولر گازی در تابستان و عدم استفاده از کولر آبی میتواند به شما در درمان حساسیت فصلی کمک کند. 
  3. استفاده از داروهای ضد حساسیت مانند آنتی هیستامین
  4. استفاده از اسپری های ضد حساسیت طبق تجویز پزشک
  5. تزریق آمپول ضد حساسیت فصلی توسط پرستار
داروهای ضد حساسیت فصلی

داروهای ضد حساسیت فصلی

داروهای ضد حساسیت فصلی در نواع استعمال به چهار دسته ی قرص ها، آمپول های ضد حساسیت فصلی، اسپری های دهان و قطره های بینی تقسیم می شوند. بیشتر این داروها نیاز به تجویز پزشک ندارند و فقط تزریق آمپول های ضد حساسیت فصلی است که نیازمند پرستار ماهر میباشد تا تزریق را به درستی و با دقت انجام دهد. 

در اینجا برخی از این دارو هارا نام میبریم: 

  • آنتی هیستامین ها شامل ترفنادین، کتوتیفن، زادیتن، هیدروکسی زین، لوراتادین و آستمیزول
  • قرص سیتریزین
  • قرص ضد حساسیت تلفست
  • قرص بانوفن
  • آمپول ضد حساسیت تریامسینولون 

معرفی انواع آمپول ضد حساسیت

با تزریق آمپول ضد حساسیت فصلی شما میتوانید در مدت زمانی طولانی از شر حساسیت های فصلی در امان باشید و به زندگی عادی خود برگردید. شناخت نسبی از این آمپول های میتواند شما را در آگاهی داشتن نسبت به عوارض این داروها کمک کند و شما عکس العمل بهتری در مقابل آن ها نشان دهید. برخی ازآمپول ضد حساسیت فصلی را در اینجا نام میبریم: 

  1.  آمپول آنتی‌هیستامینیک: این داروها برای کنترل علائم آلرژی مانند عطسه، سرفه، خارش و اشک‌ریزی استفاده می‌شوند. مثال: ستیریزین (Cetirizine)، لوراتادین (Loratadine).
  2.  آمپول کورتیکواستروئیدها: این داروها برای کاهش التهاب و علائم شدید حساسیت فصلی مورد استفاده قرار می‌گیرند. مثال: پردنیزولون (Prednisolone).
  3. آمپول آدرنالین: این دارو برای درمان واکنش‌های آلرژیک سریع و شدید مانند آنافیلاکسی استفاده می‌شود.
  4.  آمپول آنتی‌اچ‌1: این داروها برای کنترل التهابات و علائم حساسیت فصلی استفاده می‌شوند. مثال: آمپول رانیتیدین (Ranitidine).

مهم است که قبل از استفاده از هر نوع آمپول یا دارویی، با پزشک خود مشورت کنید تا داروی مناسب براساس شرایط شما تجویز شود و دستورات استفاده صحیح را ارائه دهد.

جهت تزریق آمپول ضد حساسیت در منزل، کافیست همین الان با ما تماس بگیرید!

دارو و آمپول ضد حساسیت مخصوص کودکان

کودکان نیز مانند بزرگسالان میتوانند از داروهای ضد حساسیت و در صورت عدم توانایی بلع از شربت آن استفاده کنند. تنها تفاوت آن در میزان دوز مصرفی است که کمتر از بزرگسال میبایست مصرف شود. البته اینکه چه دوزی و در جه بازه ی زمانی مصرف شود، پزشک متخصص باید در مورد آن نظر بدهد. 

شایع ترین دارو و شربت ضد حساسیت کودکان، دیفن هیدرامین است که در دو نوع شربت و قرص کودکان میتوانند استفاده کنند. این دارو برای رفع سرفه، عطسه و یا خارش در گلو تجویز میشود. 

داروهای دیگری ضد حساسیت شامل لوراتادین و فکسوفنادین نیز میتوانند برای کودکان استفاده شوند اما میبایست تحت نظر پزشک تجویز و مصرف شود.

در کل استفاده از آمپول ضد حساسیت فصلی یک روش کارآمد و محبوب در میان افرادی است که دچار حساسیت فصلی میشوند. زیرا حساسیت فصلی در طولانی مدت میتواند بسیار آزاردهنده برای فرد باشد.

دایان سلامت به عنوان یک کلینیک خدمات درمانی در منزل میتواند دارو و آمپول ضد حساسیت به شما تزریق کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *