هرکسی در زندگی حداقل یکبار سونوگرافی انجام داده است و با آن نسبتا آشنایی دارد.در دهه های گذشته، برای انجام سونوگرافی، بیماران باید به مراکز پزشکی مراجعه میکردند اما با پیشرفت تکنولوژی، امکان انجام سونوگرافی در منزل وجود دارد. در این مقاله به بررسی سونوگرافی در محل زندگی شما پرداخته می‌شود.

سونوگرافی چیست؟

سونوگرافی چیست؟

اما آن دستگاه بزرگ به همراه صفحه ی نمایشگرش چه کاری انجام میدهند و نحوه ی عملکرد آنان چگونه است؟ سونوگرافی یک روش تصویربرداری پزشکی است که با استفاده از امواج صوتی، تصویری از داخل بدن ایجاد می‌کند. این روش برای تشخیص و درمان بسیاری از بیماری‌ها استفاده می‌شود. سونوگرافی برای تصویربرداری از اندام‌های داخلی مانند رحم، تخمدان، کیست و غیره استفاده می‌شود.در سونوگرافی، از امواج فراصوتی با فرکانس بالا استفاده می‌شود که به سمت بافت‌های بدن ارسال می‌شوند و با برخورد با بافت‌ها، بازتاب می‌شوند. سپس با استفاده از این بازتاب‌ها، تصویر داخلی از بافت‌ها و اعضای بدن به دست می‌آید. فرکانس امواج سونوگرافی بین 2 تا 18 مگاهرتز است و بسته به نوع تصویربرداری و منطقه‌ی بدنی که قرار است تصویربرداری شود، متغیر است.

سازمان جهانی بهداشت (WHO) سونوگرافی را به عنوان یک فناوری تصویربرداری تشخیصی پزشکی مهم می شناسد. کتابچه راهنمای سونوگرافی از سال 2001 توسط WHO منتشر شده است که هدف آن راهنمایی متخصصان بهداشت در استفاده ایمن و مؤثر از اولتراسوند است. در میان فناوری‌های تصویربرداری تشخیصی، اولتراسوند ایمن‌تر و کم‌هزینه‌تر است و پیشرفت‌های تکنولوژیکی آن را کاربرپسندتر و قابل حمل‌تر می‌کند. سونوگرافی کاربردهای زیادی دارد، هم تشخیصی و هم درمانی. برای اهداف این راهنما، فقط سونوگرافی تشخیصی در نظر گرفته شده و بیشتر مورد تجزیه و تحلیل قرار خواهد گرفت.

انواع سونوگرافی کدام هستند؟

انواع سونوگرافی بسیاری هستند که هر کدام برای تشخیص بیماری‌های مشخص و متفاوتی  استفاده می‌شوند. در زیر 10 نوع سونوگرافی در منزل رایج را برای شما توضیح می‌دهیم:

برای انجام سونوگرافی در منزل، کافیست همین الان با ما تماس بگیرید!

سونوگرافی رحم و تخمدان در منزل

 این نوع سونوگرافی به عنوان یک روش تصویربرداری غیرتهاجمی برای تشخیص بیماری‌های مربوط به رحم و تخمدان مانند عفونت‌های تناسلی، توده‌های رحم و تخمدان، پلی‌کیستیک تخمدان و آسیب‌های دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

سونوگرافی تیروئید

این نوع سونوگرافی برای تصویربرداری از تیروئید و بررسی بیماری‌های مربوط به آن مانند گرانولوماتوز، تیروئیدیت، تیروئید کیست و غیره استفاده می‌شود.

سونوگرافی بیضه

 این نوع سونوگرافی برای تصویربرداری از بافت‌های بیضه و اطراف آن بکار می‌رود و به عنوان روشی ایمن و غیرتهاجمی برای تشخیص بیماری‌های مربوط به بیضه مانند توده‌های بیضه و یا عفونت‌های آن استفاده می‌شود.

دایان سلامت با ارائه خدمت ویزیت پزشک در منزل میتواند برای انجام سونوگرافی در منزل شمارا همراهی کند.

سونوگرافی کلیه و مثانه در منزل

در این نوع سونوگرافی با استفاده از امواج فراصوتی برای تصویربرداری از کلیه‌ها و مثانه بکار می‌رود و به عنوان روشی غیرتهاجمی برای تشخیص بیماری‌های مربوط به این منطقه‌ی بدنی مانند سنگ کلیه، التهاب مثانه و غیره استفاده می‌شود.

سونوگرافی کبد

 سونوگرافی کبد در منزل برای تصویربرداری از کبد و بررسی بیماری‌های مربوط به آن مانند کبد چرب، تومورهای کبدی، سیروز کبد و غیره استفاده می‌شود.

سونوگرافی لگن و شکم در منزل

این نوع سونوگرافی برای تصویربرداری از عضلات، اسکلت و مفاصل بکار می‌رود. با استفاده از این نوع سونوگرافی، می‌توان بیماری‌های مربوط به عضلات و مفاصل از جمله شکستگی، التهاب و آسیب‌های ورزشی را شناسایی کرد.

برای انجام سونوگرافی در منزل، کافیست همین الان با ما تماس بگیرید!

سونوگرافی پستان

یکی از شایع ترین انواع سونوگرافی در منزل، سونوپرافی پستان است. این نوع سونوگرافی برای تصویربرداری از بافت‌های پستان استفاده می‌شود و به عنوان روشی غیرتهاجمی برای تشخیص بیماری‌های پستان مانند توده‌های خوش‌خیم و بدخیم، عفونت‌ها، ورم‌ها و غیره به کار می‌رود. این نوع سونوگرافی برای تصویربرداری پستان در زنان جوان و باروری بسیار مناسب است.

سونوگرافی قلب

در این نوع سونوگرافی از امواج فراصوتی برای تصویربرداری از قلب و بررسی وضعیت عملکرد قلبی استفاده می‌شود. این نوع سونوگرافی به عنوان یکی از روش‌های مهم برای تشخیص بیماری‌های قلبی مانند سکته قلبی، بیماری‌های ریه و بیماری‌های عروقی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

سونوگرافی مغز

این نوع سونوگرافی برای تصویربرداری و بررسی وضعیت عملکرد مغز و سیستم عصبی مرکزی بکار می‌رود. با استفاده از این روش، می‌توان بیماری‌های مغزی مانند سکته مغزی، تروما، سردرد و بیماری‌های دیگر را تشخیص داد.

سونوگرافی زنان باردار در منزل

و خوشحال کننده ترین نوع سونوگرافی در منزل، سونوگرافی زنان باردار است. این نوع سونوگرافی برای تصویر برداری از جنین و سایر چکاپ های بارداری مانند میزان مایع آمنیوتیک و طول رحم مورد استفاده قرار می گیرد. این روش به عنوان یکی از روش های اصلی برای مشاهده و بررسی جنین و اطمینان از سلامت جنین در دوره بارداری استفاده می شود. 

تمامی روش‌های سونوگرافی به دلیل عدم استفاده از اشعه‌ی X و نیاز به تزریق ماده‌ی رادیواکتیو، ایمن و غیرتهاجمی هستند و برای تشخیص بسیاری از بیماری‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند.

نحوه‌ی انجام سونوگرافی در منزل

برای انجام سونوگرافی در منزل، شما نیاز به یک دستگاه سونوگرافی قابل حمل دارید. این دستگاه‌ها بسیار کوچک هستند و می‌توانند در خانه شما قرار بگیرند. شما می‌توانید با یک پزشک متخصص، برای انجام سونوگرافی در محل زندگیتان تماس بگیرید. پس از انجام سونوگرافی، تصاویر به پزشک شما ارسال می‌شود تا بتوانند تشخیص دقیقی از بیماری‌ها بگیرند.البته بعد از سونوگرافی در منزل شما نیازمد مراقبت های پس از سونوگرافی هستید که بهتر است آن ها را رعایت کنید.

برای دریافت خدمات سونوگرافی در منزل با دایان سلامت تماس بگیرید.

برای انجام سونوگرافی در منزل، کافیست همین الان با ما تماس بگیرید!

سونوگرافی در منزل برای کودکان

استفاده از دستگاه سونوگرافی در منزل برای کودکان، در صورت استفاده صحیح و با رعایت دقیق دستورالعمل‌ها و نکات ایمنی، معمولاً ضرر ندارد. با این حال، برخی نکات که در استفاده از دستگاه سونوگرافی در خانه برای کودکان باید رعایت شود، عبارتند از:

  1. عدم استفاده از دستگاه سونوگرافی برای تشخیص و درمان بیماری‌های جدی و خطرناک که نیاز به مداخله پزشکی فوری دارند.
  2. عدم استفاده از دستگاه سونوگرافی در منزل به جای مراجعه به پزشک متخصص در مواردی که نیاز به تشخیص دقیق و درمان دارند.
  3. رعایت دقیق دستورالعمل‌های استفاده از دستگاه سونوگرافی در خانه و عدم استفاده از آن بدون مشورت با پزشک.
  4. عدم استفاده از دستگاه سونوگرافی برای مدت طولانی و بدون استفاده از حداقل تعداد و مدت زمان مورد نیاز.
  5. عدم استفاده از دستگاه سونوگرافی در خانه برای بیش از یک نفر از خانواده به صورت مکرر، زیرا دستگاه باید به صورت شخصی برای هر فرد استفاده شود.
  6. اطمینان از اینکه دستگاه سونوگرافی در منزل به روز و از مدل‌های استاندارد و با کیفیت استفاده می‌شود.

در کل، استفاده از دستگاه سونوگرافی در محل زندگیتان برای کودکان، با رعایت دقیق دستورالعمل‌های استفاده از دستگاه و با مشورت با پزشک، معمولاً برای کودکان ضرر ندارد. شما میتوانید با ویزیت پزشک در منزل و انجام خدمات درمانی در منزل با دقت بیشتری در انجام اعمال متفاوت بر روی کودک خود مطمئن شوید.

مزایای سونوگرافی در منزل

قاعدتا اگر هرکاری معایب و ضررهایی دارد، ما به علت مزایای بیشتر آن کار این عمل را انجام میدهیم. اگر ترازوی مضرات بر ترازوی مزایا پیشی بگیرد و سنگینی کند، آنگاه انجام یک کار غیر قابل توجیه میشود. مزایای استفاده از سونوگرافی در منزل به صورت تیتر وار به شرح زیر است:

  •  قابل دسترسی برای افراد در منازل
  •  کاهش هزینه‌های مراجعه به مراکز پزشکی
  •  کاهش زمان انتظار برای مراجعه به مراکز پزشکی
  •  افزایش راحتی درمانی برای بیماران
  •  افزایش امنیت برای بیماران در مقابل عفونت‌های بیمارستانی
  •  قابلیت تصویربرداری در زمان واقعی
  •  افزایش دقت در تشخیص بیماری‌ها و توده‌های بدخیم
  •  افزایش کیفیت تصویربرداری با بهره‌گیری از تکنولوژی روز
  •  ارائه امکان تشخیص زودهنگام برای بیماران با حالت‌های بحرانی
  •  افزایش رضایتمندی بیماران از خدمات درمانی و پزشکی.

بیشتر بدانید، بهترین داروی ضد حساسیت فصلی 

هزینه‌ی سونوگرافی در منزل چقدر است؟

هزینه‌ی سونوگرافی در منزل، بستگی به نوع سونوگرافی و شرکتی که این خدمات را ارائه می‌دهد دارد. هزینه‌ی سونوگرافی در منزل ممکن است از هزینه‌ی انجام این روش در مراکز پزشکی بیشتر باشد. با این حال، برخی شرکت‌ها بسته‌های تخفیف دارند که می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید. نرخ پرداختی جهت سونوگرافی لگن و شکم در منزل از  1.400.000 هزارتومان شروع  میشود. برای اطلاع بیشتر از مابقی خدمات و قیمت ها میتوانید با پزشکان دایان سلامت تماس حاصل فرمایید تا شما را راهنمایی لازم بکنند. 

جهت دریافت خدمات ویزیت پزشک در منزل، کافیست همین الان با ما تماس بگیرید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *